Nieuws

PSV-uitblinker dribbelt zich in illuster rijtje met grootheden Ronaldo en Messi

PSV-uitblinker dribbelt zich in illuster rijtje met grootheden Ronaldo en Messi

04-10-2023 17:10 Laatste update: 17:15

Noa Lang heeft zichzelf in een illuster rijtje met grootheden als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo gedribbeld. De aanvaller blonk in het Champions League-duel met Sevilla uit met zijn geslaagde dribbels. Tot een doelpunt kwam het voor de gefrustreerde Lang niet.

In de wedstrijd tegen Sevilla voltooide Lang tien van zijn negentien dribbels. De laatste speler die dit in een Champions League-wedstrijd lukte was Neymar in 2020. De Braziliaan voltooide dit kunstje in 2018 en 2017 ook al eens, net zoals landgenoot Hulk in 2014 en 2009. Een jaar eerder zagen we Messi dit doen, waar het Ronaldo in 2006 lukte. In hetzelfde jaar als de Portugal voltooide ook Ronaldinho tien van zijn negentien dribbels.

We zagen Lang dinsdagavond voor de 21e keer in actie komen in de Champions League. In het shirt van PSV wacht de aanvaller nog op zijn eerste doelpunt of assist in het miljardenbal. Als speler van Club Brugge kwam Lang in zestien Champions League-wedstrijden tot één doelpunt en twee assists, waar hij namens Ajax in drie optredens op nul bleef staan.