Reactie

Simeone staat pers slechts vijf minuten te woord: 'Feyenoord is vlot en dynamisch'

Simeone staat pers slechts vijf minuten te woord: 'Feyenoord is vlot en dynamisch'

04-10-2023 08:08

Atlético-trainer Diego Simeone had dinsdag geen zin in een uitgebreide voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Feyenoord. De Argentijnse oefenmeester speelt woensdag met zijn ploeg in de Champions League tegen de Rotterdammers, maar wilde er niet veel meer over kwijt dan dat het 'een dynamische en vlotte club is.'

Na precies vijf minuten en veertien seconden hield Simeone het tijdens de persconferentie voor gezien. Waar Feyenoord-coach Arne Slot de pers geduldig te woord stond, deed hij dat dus niet. Slot vergeleek Feyenoord met Atlético, omdat beide clubs in de eigen competitie vaak tegen twee grootmachten strijden. Feyenoord tegen Ajax en PSV, Atlético tegen Real Madrid en FC Barcelona. "Je hebt in de verschillende competities altijd clubs die op elkaar lijken. We nemen het allemaal tegen de besten op", aldus Simeone.

"De tegenstander van morgen vind ik een leuke, dynamische en vlotte club", voegde hij daaraantoe. "Je ziet de hand van de trainer terug in de ploeg, hij doet dit al even. Dus moeten we morgen hun zwakke plekken zien te vinden."

Ook de Belgische middenvelder Axel Witsel schoof aan bij het perspraatje. "Ik heb al tegen veel Nederlandse clubs gespeeld. Nederlandse clubs zetten altijd in op balbezit. Het zijn altijd technisch goede spelers. En de Champions League is natuurlijk altijd bijzonder", zo vertelt hij in zijn beste Spaans. In tegenstelling tot zijn trainer, ging Witsel nog wel enigszins inhoudelijk in op het spel van Feyenoord. "Er zijn geen makkelijke wedstrijden, het is altijd lastig. Het enige pluspunt is dat Giménez, de spits, er morgen niet bij zal zijn."

Atlético Madrid – Feyenoord begint woensdagavond om 18.45 uur in het Wanda Metropolitano. De wedstrijd is in hoogtepunten te volgen in het liveblog van VoetbalNieuws dat te zijner tijd online komt.