PSV ziet concurrent Lens winnen van Champions League-beul Arsenal

04-10-2023 00:00 Laatste update: 00:17

Een pijnlijke avond voor de fans van Arsenal, die hun ploeg onderuit zag gaan in de groepsfase van de Champions League. De Engelse grootmacht verspeelde op knullige wijze een voorsprong.

Arsenal ging dinsdagavond op bezoek bij laagvlieger RC Lens. De Franse club staat in de Ligue 1 dan wel op plek vijftien, maar in de Champions League liet het zien wat het waard is. Nadat Gabriel Jesus na een kwartier de score opende, leek er voor Arsenal niks aan de hand te zijn.

Echter kwam de thuisploeg tien minuten later naast Arsenal, dat voor rust ook nog eens sterspeler Bukayo Saka geblesseerd zag uitvallen. Het is te hopen voor The Gunners dat de aanvaller aankomende zondag fit is voor de Premier League-topper tegen Manchester City.

In de tweede helft kreeg de ploeg uit Londen het steeds lastiger. RC Lens maakte hier gebruik van en kwam in de 69e minuut zelfs via Elye Wahi op een brutale 2-1 voorsprong in het eigen Stade Bollaert-Delelis. Ondanks het de driedubbele wissel van Mikel Arteta een minuut later, kon Arsenal niet aan een gelijkmaker komen en ging het in de tweede groepswedstrijd ten onder.

Na het gelijkspel van PSV en Sevilla, is het Lens dat met vier punten knap aan kop gaat in Groep B. Arsenal volgt met drie punten, waar de teller van Sevilla op twee staat. Onderaan in de groep zien we PSV met slechts één puntje terug.