Teze redt punt voor PSV op avond met gemengde gevoelens tegen Sevilla

03-10-2023 23:00

PSV zal terugkijken op een avond met gemengde gevoelens. De Eindhovenaren kwamen in de laatste minuut terug tot een 2-2 stand door een goal van Jordan Teze, maar kregen de kansen in het duel met Sevilla.

Met Jerdy Schouten, Johan Bakayoko en André Ramalho begon PSV aan het duel met Sevilla. De Eindhovenaren hadden meteen het betere van het spel en dat was te zien in de eerste twintig minuten. Enkele keren namen Luuk de Jong en Noa Lang het doel van de Andalusiërs onder vuur, maar dat leidde nog niet tot goals. Die kwam er wel aan het eind van de eerste helft. Ramalho mocht vrij binnen koppen, maar deed dit uit buitenspelpositie.

In de tweede helft begon PSV net als in het eerste bedrijf met aanvallende intenties. Toch was het het Philips Stadion dat stil werd gekregen. Ramalho, die al geen goed trackrecord heeft in de Champions League. De Braziliaan verspeelde de bal en zag tegenstander Pedroso scoren, maar de VAR keurde de goal af wegens hands. Even later stond Ramalho verkeerd te dekken en kon En-Nesyri door, maar hij schoot op de lat.

Na dat moment was het PSV dat weer in de aanval ging en via Lang tot kansen kwam, maar toch was daar weer Sevilla. Voormalig Ajacied Nemanja Gudelj scoorde voor de Spanjaarden na een verlengde kopbal van Sergio Ramos. Dat deed de Serviër met een halve omhaal.

PSV bleef drukken en vlak voor tijd leek het dan toch nog enigszins goed te komen. Na een lichte overtreding van Ramos ging de bal op de stip, waarna De Jong mocht aanleggen. De spits faalde niet en liet het stadion ontploffen, maar kort daarna ging het alsnog fout. Vanaf de aftrap ging Sevilla in de aanval en was het En-Nesyri die met het hoofd scoorde.

Alsof de duivel ermee speelde kwam PSV in het slot van het duel toch nog terug. Na een hoekschop was het Teze die vogeltje vrij stond en de bal binnen wist te frommelen. Dat betekent PSV na twee wedstrijden op één punt staat. Het andere duel tussen RC Lens en Arsenal eindigde in een verrassende uitslag. De Fransen wonnen met 2-1 van The Gunners. Dat betekent dat het tweeluik met Lens heel belangrijk wordt voor PSV.