Nieuws

'Mislintat biedt excuses aan bij Ajax en vertelt zich niet te hebben verrijkt'

'Mislintat biedt excuses aan bij Ajax en vertelt zich niet te hebben verrijkt'

02-10-2023 07:23 Laatste update: 07:26

Sven Mislintat heeft zijn excuses aangeboden aan Ajax voor de controversiële transfer van Borna Sosa. Dat melden bronnen uit de bestuurlijke top van de club aan de NOS. De Amsterdammers zijn momenteel bezig met een onderzoek naar de handelswijze van de Duitser.

De transfer van Sosa van VfB Stuttgart naar Ajax kwam afgelopen zomer niet bepaald tot stand zoals men dat van een beursgenoteerd bedrijf mag verwachten. Sosa wisselde namelijk vlak daarvoor van zaakwaarnemer, naar het bureau AKA Global. Dat heeft aandelen in Matchmetrics GmbH, het privébedrijf van Mislintat. Ajax was daar niet van op de hoogte en besloot zodoende een onderzoek te starten. Maandag wordt duidelijk dat Mislintat zijn excuses heeft aangeboden voor de mogelijke belangenverstrengeling.

'Volgens de bronnen uit de bestuurlijke top heeft Mislintat ook nog gezegd dat hij te goeder trouw heeft gehandeld, niet bewust iets heeft verzwegen en dat hij zichzelf niet verrijkt heeft', zo schrijft het medium. 'Ook zou hij begrijpen dat hij die belangen had moeten melden. Daarbij zou hij intern hebben gezegd dat 'men moet doen wat ze moeten doen'. Met die woorden gaf de voormalig technisch directeur aan dat hij de mogelijke consequenties zou dragen.'

De NOS sprak zelf ook telefonisch met Mislintat, die volgens journalist Jeroen Stekelenburg heel rustig en ontspannen overkwam. "Inhoudelijk wilde hij nergens op reageren. Hij wacht in goed vertrouwen het onderzoek af", zo meldt hij bij Studio Voetbal. "Er wordt naar alle transfers gekeken die hij heeft gedaan." Stekelenburg durft niet per se te zeggen dat Mislintat spijt heeft. "Daar ging hij niet inhoudelijk op in, maar die indruk maakte hij niet."