Wedstrijdverslag

Ajax-tegenstander Brighton krijgt flink pak slaag van AZ-opponent Aston Villa

Ajax-tegenstander Brighton krijgt flink pak slaag van AZ-opponent Aston Villa

30-09-2023 15:50 Laatste update: 15:54

heeft flink op de broek gekregen van Aston Villa. De opponent van Ajax in de groepsfase ging met maar liefst 6-1 onderuit na onder meer een hattrick van Ollie Watkins, die in de punt van de aanval speelt bij de tegenstander van AZ in de Conference League.

Het normaal zo Nederlands getinte Brighton stelde met Joël Veltman slechts één van de drie beschikbare Nederlanders op. Dat betekende plek op de bank voor Jan Paul van Hecke en Bart Verbruggen, die toe moesten zien dat Watkins er al razendsnel twee in had liggen. Bij één van de goals was er een curieuze rol voor Veltman.

Na nog geen half uur spelen werd het zelfs al 3-0 voor Villa. Pevis Estupiñán, die normaal voor veel dreiging aan de andere kant van het veld zorgt, maakte een eigen doelpunt en daarmee was het duel eigenlijk al gespeeld. Het eerste Premier League-doelpunt van Ansu Fati veranderde niets meer aan de uitkomst, omdat Watkins ook nog zijn derde maakte en Jacob Ramsey en David Luiz voor de 6-1 einduitslag zorgden.

Het duurt overigens nog even voordat Brighton en Villa het opnemen tegen respectievelijk Ajax en AZ. Op donderdag 26 oktober staan de eerste twee treffen tussen de ploegen op het programma.