Nieuws

Van Praag over aanstelling bij Ajax: 'Misschien morgen of overmorgen witte rook'

Van Praag over aanstelling bij Ajax: 'Misschien morgen of overmorgen witte rook'

28-09-2023 18:02 Laatste update: 19:26

Michael van Praag heeft veel vertrouwen in een nieuw succesvol ambtstermijn bij Ajax. De 76-jarige bestuurder gaat zijn functie in de Raad van Commissarissen van de Amsterdammers combineren met zijn functie bij de Nederlandse basketbalbond.

Donderdag werd bekend dat Van Praag samen met Leo van Wijk in gesprek is voor een functie in de RvC van Ajax. Dat zou niet de enige job worden die de Nederlandse bestuurder gaat bezitten. "Er zitten wel meer mensen in een raad van commissarissen die dingen erbij doen. Laura van Leeuwen bijvoorbeeld is directeur van MVV en commissaris bij de Nederlandse basketbalbond", aldus Van Praag tegenover De Telegraaf.

"Ik ben veertien jaar voorzitter geweest van Ajax en zes jaar voorzitter van de raad van commissarissen. Dus ik weet wel een beetje hoe de hazen bij Ajax lopen", vervolgt Van Praag, die snel duidelijkheid verwacht. "Er zijn nog een paar mensen die hun zegje moeten geven. Dan is er misschien morgen of overmorgen witte rook", besluit hij.

Mocht de deal met Van Praag en Van Wijk snel rond komen, dan betekent het dat er in ieder geval twee opvolgers zijn van de vertrokken Pier Eringa. Hij kondigde vlak voor de Klassieker zijn vertrek aan.