Breaking news

'Sosa 'topje van ijsberg': Mislintat wilde meer spelers van agent laten wisselen'

'Sosa 'topje van ijsberg': Mislintat wilde meer spelers van agent laten wisselen'

26-09-2023 23:33 Laatste update: 23:58

Sven Mislintat wilde dat een groot deel van de Ajax-aanwinsten die deze zomer naar de club werden gehaald van zaakwaarnemer zouden wisselen, zo meldt de NOS. Volgens het medium heeft Gerben Everts, de directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), hier aanwijzingen voor gekregen en noemt de situatie rondom Borna Sosa dan ook 'het topje van de ijsberg'.

Precies een week geleden kwam in het nieuws dat Ajax een onderzoek heeft ingesteld naar Mislintat omdat hij Borna Sosa van zaakwaarnemer liet wisselen, waarna er bij de transfer sprake zou zijn van een belangenverstrengeling. Inmiddels staat de Duitse bestuurder, los van het onderzoek, al op straat maar is de VEB, een beleggersclub, nog altijd benieuwd naar de resultaten van het onderzoek. Die lijken nu niet goed voor hem uit te vallen.

"De transfer van Sosa lijkt het topje van de ijsberg", aldus Everts, tegenover de NOS. "Er zijn aanwijzingen dat er meer aan de hand is. Er schijnen appjes te zijn aan spelers die vlak voor de transfer te horen kregen dat ze hun droomtransfer niet kunnen maken als ze niet overstappen naar Beck. Dat is in de voetballerij misschien gebruikelijk, maar kan niet bij een beursgenoteerd bedrijf", zo klinkt het.

Niet alleen Mislintat is de gebeten hond bij de VEB. Naar verluidt nog meer duidelijkheid over de gang van zaken rondom de bestuurder. Ook zal er meer duidelijkheid moeten komen over hoe de commissarissen hebben gehandeld.