Nieuws

Feyenoord-aanvaller Ivanusec tóch in voorselectie Kroatië ondanks enkelblessure

Feyenoord-aanvaller Ivanusec tóch in voorselectie Kroatië ondanks enkelblessure

25-09-2023 13:51 Laatste update: 13:57

Luka Ivanusec is ‘gewoon’ opgenomen in de voorselectie van Kroatië. De aanvaller van Feyenoord kampt met een enkelblessure, maar de kans bestaat dat hij tegen die tijd alweer klaar is om in actie te komen.

Afgelopen dinsdag ging het mis voor Ivanusec in de Chamipons Leauge-wedstrijd tegen Celtic. Enkele minuten voor tijd ging de Kroaat naar de grond en moest vervolgens met brancard van het veld. Feyenoord communiceerde enkele dagen later dat het zijn aanwinst de komende ‘weken’ moet missen.

Voorafgaand aan de Klassieker vertelde trainer Arne Slot zowel op de persconferentie als in het interview voorafgaand aan het duel dat er goede hoop is op een snellere terugkeer van Ivanusec. Die woorden zal Kroatië-bondscoach Zlatko Dalić tot zich hebben genomen, gezien de namen in de voorselectie van het land.

De wedstrijden die Ivanusec met Kroatië zou kunnen spelen zijn die tegen Turkije en Wales op respectievelijk 12 en 15 oktober. Afgelopen interlandperiode stond de aanvaller twee keer in de basis, tegen Letland (5-0 zege) en Armenië (0-1 zege). Hij kwam tegen de Letten ook één keer tot scoren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!