Nieuws

'Huidig PSV'er nadrukkelijk geadviseerd bij Ajax: 'Hij werd compleet genegeerd''

'Huidig PSV'er nadrukkelijk geadviseerd bij Ajax: 'Hij werd compleet genegeerd''

18-09-2023 21:36

Jerdy Schouten werd afgelopen zomer getipt bij Ajax. Dat meldt Mike Verweij maandag in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf. Volgens de clubwachter was Richard Witschge de man die het technische beleid probeerde te overtuigen van de middenvelder, maar hij werd volledig genegeerd. Schouten vertrok vervolgens van Bologna naar PSV.

'Richard Witschge heeft heel hard om Schouten geroepen. Hij zat bij het managementbureau Key United waar zijn broer Rob ook zit, dus hij wist dat Schouten op de markt kwam, maar dit werd compleet genegeerd", zo vertelt Verweij.

Valentijn Driessen gaat vervolgens in op het huidige spel van de Amsterdammers. "Als Steijn verstandig is, gaat hij de komende weken terug naar de vastigheid van Ajax, met mensen die er al langer voetballen en weten hoe het is om tegen Marseille en Feyenoord te spelen. Dan moet hij zijn eigen ideeën en tactiek erop aanpassen."

Desondanks vreest hij dat er binnenkort koppen gaan rollen, in de kleedkamer of in de bestuurskamer. “Als de technisch directeur en de trainer niet samen door één deur kunnen, dan houdt het voor één van de twee op en zal er een beslissing moeten worden genomen. Het zal in overleg met Alex Kroes gaan voor wie Ajax moet kiezen.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!