Ontluisterende nederlaag voor United, Tottenham ontsnapt, City steviger aan kop

16-09-2023 18:06

Manchester United heeft zaterdagmiddag een ontluisterende nederlaag geleden. The Red Devils gingen kansloos ten onder tegen Brighton & Hove Albion (1-3). Erik ten Hag kent daardoor een zeer matige start van het Premier League-seizoen. Manchester City verstevigde haar koppositie daarentegen met een zege op West Ham United en Tottenham Hotspur draaide in de absolute slotfase een achterstand om tot een zege.

Manchester United - Brighton & Hove Albion: 1-3

Danny Welbeck opende de score in de twintigste minuut voor The Seagulls, die één van de tegenstanders zijn van Ajax in de Europa League. Vlak voor rust leek Rasmus Højlund daar verandering in te brengen met de 1-1, maar zijn treffer werd afgekeurd doordat de bal in de assist buiten de lijnen is geweest.

Hoop op beterschap werd door de aanwezige United-fans daarom gevestigd op de tweede helft, maar dat kwam er niet. Pascal Gross en João Pedro tekenden beiden namelijk zelfs voor de 2-0 en de 3-0, waarna invaller Hannibal Mejbri namens The Red Devils nog wat terug deed. Door de 1-3 eindstand lijdt United alweer zijn derde nederlaag van het Premier League-seizoen.

West Ham United - Manchester City: 1-3

Puntverlies dreigde ook voor Manchester City tegen West Ham United. De regend Champions League- en Premier League-winnaar kwam in de eerste helft op achterstand door een doelpunt van James Ward-Prowse, maar draaide het na rust helemaal om. Aanwinst Jérémy Doku maakte in de 47e minuut zijn eerste voor The Citizens, die via Bernardo Silva en Erling Braut Haaland met de 1-2 en 1-3 de zege vaststelden. Zodoende staat City weer bovenaan in de competitie en is het ook na speelronde vijf nog altijd foutloos.

Tottenham Hotspur - Sheffield United: 2-1

Gustavo Hamer was de man die Tottenham Hotspur in het hol van de leeuw in rouw dacht te dompelen. De oud-speler van onder meer Feyenoord en PEC Zwolle sloeg een kwartier voor tijd toe tegen The Spurs, die met drie zeges en een gelijkspel tot dusver uitstekend aan het seizoen begonnen waren. Vlak voor tijd redde Richarlison nog een punt, nadat de eerdere gelijkmaker van Brennan Johnson wegens buitenspel was afgekeurd.