Nieuws

'Valse start in Europa en tien punten achterstand is realistisch scenario Ajax'

'Valse start in Europa en tien punten achterstand is realistisch scenario Ajax'

13-09-2023 06:44 Laatste update: 09:00

Ajax-trainer Maurice Steijn werkt nu pas voor het eerst met een volledige selectie bij Ajax nu alle internationals zijn teruggekeerd. De Amsterdammers staan voor cruciale weken in Europa en Nederland en mogen zich geen misstappen veroorloven. 

Ajax haalde twaalf versterkingen op in de zomertransferperiode, maar de Amsterdamse club is het seizoen zeer onwennig begonnen. Met de Eredivisie-wedstrijden tegen FC Twente en Feyenoord op de agenda moeten de Amsterdammers vol aan de bak. In de Europa League is zwaar geloot en wacht Olympique Marseille als eerste tegenstander. 'Een valse start in de Europa League en tien punten achterstand in de titelstrijd lijken een serieus scenario, nu Ajax de zaken nog niet op de rit heeft', meent het Algemeen Dagblad

Steijn moet volgens de krant nog altijd zes posities invullen op zijn lijst. De enige spelers die tot dusver zeker zijn van een basisplek, zijn Jay Gorter, Jorrel Hato, Josip Sutalo, Steven Bergwijn en Steven Berghuis. 'Ajax kan dan ook duizend kanten op. Maar daar schuilt ook een grote valkuil voor Steijn, om niet zoals Alfred Schreuder een jaar geleden zo veel te wisselen dat er geen vastigheden in de ploeg kunnen groeien', wordt dan ook geschreven. 

Sivert Mannsverk en Borna Sosa, de laatste aanwinsten in de hoofdstad, staan komend weekend ook klaar voor FC Twente. Steijn zal echter moeten gokken tegen de Tukkers. 'Wie denkt dat Steijn tijdens de interlandweek kon werken aan automatismen tussen de uit alle windstreken ingevlogen aankopen, heeft het mis. De meesten waren immers op pad met hun vaderland', besluit het AD.