Wedstrijdverslag

Spanje en België maken indruk met ruime zeges, Italië wint nipt

Spanje en België maken indruk met ruime zeges, Italië wint nipt

12 september - 22:43 Laatste update: 22:51

Dinsdagavond kwamen Spanje, Italië en België in actie in de EK-kwalificatie. De Spanjaarden en de Belgen hadden geen partij aan Cyprus en Estland. Italië had het lastig tegen Oekraïne, maar wonnen wel.

Spanje overklast Cyprus in EK-kwalificatie

In een dominante vertoning heeft Spanje Cyprus met 6-0 verslagen in hun EK-kwalificatiewedstrijd. De Spanjaarden kwamen al vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Gavi. Merino wist de score te verdubbelen met een kopbal, waarna Joselu, Ferran Torres en invaller Baena de score verder uitbreidden. Met deze monsterzege zet Spanje een grote stap richting het EK. De ploeg staat tweede in groep A, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan koploper Scotland. 

Lukaku leidt België naar overwinning tegen Estland

België heeft geen fout gemaakt in hun EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland en boekte een overtuigende 5-0 overwinning. De Rode Duivels kwamen op voorsprong door een schitterende goal van Trossard, die de bal van ver in de bovenhoek schoot. Lukaku liet zijn klasse zien door tweemaal te scoren in korte tijd. In de slotfase pikte ook nog De Ketelaere zijn doelpunt mee. Met deze overwinning blijft België op koers voor kwalificatie en staat het eerste in de groep F.

Italië worstelt, maar wint van Oekraïne

In een spannende wedstrijd heeft Italië met 2-1 gewonnen van Oekraïne. De Italianen kwamen op voorsprong door een doelpunt van Frattesi, die later in de wedstrijd zijn tweede van de avond maakte. Oekraïne deed nog wat terug met een doelpunt van Yarmolenko, maar het was niet genoeg om de Italianen te verrassen. Italië staat nu tweede in groep C en is daarmee nu Oekraïne, die ook zeven punten hebben, maar een wedstrijd meer hebben gespeeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s