Nieuws

Hoe laat en waar wordt Bayern München - Manchester United in de CL uitgezonden?

Hoe laat en waar wordt Bayern München - Manchester United in de CL uitgezonden?

12-09-2023 12:40

Met Bayern MünchenManchester United staat er in speelronde 1 van de Champions League meteen een heuse kraker op het programma. Beide ploegen zijn in poule A aan elkaar gekoppeld, samen met FC Kopenhagen en Galatasaray. Hoe laat begint de wedstrijd en waar wordt hij live uitgezonden? VoetbalNieuws dient als je agenda!

De laatste keer dat beide ploegen in Europa tegenover elkaar stonden, is alweer even geleden. In 2013/2014 troffen ze elkaar in de kwartfinales. Bayern zegevierde toen door op Old Trafford 1-1 te spelen, maar het in eigen huis af te maken met een 3-1 zege. De meest gedenkwaardige wedstrijd is wellicht de finale in 1999, toen Bayern in Camp Nou in de blessuretijd nog met 0-1 voor stond, maar Teddy Sheringham en Ole Gunnar Solskjaer er op de valreep nog twee in knalden.

Uiteraard hopen we dat het deze keer weer zo’n spektakel wordt. Bayern zag met Sadio Mané, Lucas Hernández, Benjamin Pavard en Ryan Gravenberch de nodige spelers vertrekken, maar aan kwaliteit ontbeert het hen nooit. Harry Kane en Min-jae Kim werden bijvoorbeeld voor miljoenen naar Zuid-Duitsland gehaald. De United-selectie van Erik ten Hag bleef op een paar (disciplinaire) afwezigen na vrijwel intact. Hij kreeg onder meer Rasmus Højlund, Mason Mount, André Onana en Sofyan Amrabat erbij.

Bayern München - Manchester United live kijken

De clash tussen deze twee Europese grootmachten begint woensdag 20 september om 21.00 uur in de Allianz Arena en is voor Nederlanders live te volgen op Ziggo Sport Golf. De hoogtepunten zijn te zien in het schakelprogramma op Ziggo Sport Select.