Nieuws

Timber kan PSV uit en thuis vergeten: Arsenal-aanwinst niet ingeschreven voor CL

Timber kan PSV uit en thuis vergeten: Arsenal-aanwinst niet ingeschreven voor CL

11-09-2023 20:42

Arsenal heeft Jurriën Timber niet ingeschreven voor de groepsfase van de Champions League. The Gunners stelden maandagavond een selectielijst samen, waarin de Oranje-international ontbrak. Daardoor zal hij in ieder geval niet in actie komen tegen PSV.

Timber maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Londen, maar raakte aan het begin van het seizoen al zwaar geblesseerd aan zijn knie. Arsenal werd tijdens de loting van met miljardenbal in poule B gekoppeld aan Sevilla, RC Lens en dus PSV.

In tegenstelling tot onder meer Kai Havertz, Declan Rice en David Raya is Timber de enige aanwinst die ontbreekt. Mocht de ploeg zich kwalificeren voor de knock-outfase, dan kan de 22-jarige verdediger wel weer worden ingeschreven. Manager Mikel Arteta kan in de groepsfase beschikken over in totaal 25 spelers.

Selectie Arsenal in Champions League

Keepers: Aaron Ramsdale, David Raya, James Hillson

Verdedigers: Cédric Soares, Lino Sousa, Takehiro Tomiyasu, Oleksandr Zinchenko, Ben White, Gabriel, Jub Kiwior, William Saliba

Middenvelders: Mohamed Elneny, Jorginho, Thomas Partey, Declan Rice, Martin Ødegaard, Kai Havertz, Fábio Vieira, Emile Smith Rowe

Aanvallers: Leandro Trossard, Bukayo Saka, Gabriel Martinelli, Reiss Nelson, Eddie Nketiah, Gabriel Jesus