Strijdend Oekraïne houdt Engeland in Polen van winst af in EK-kwalificatie

09-09-2023 19:51

Oekraïne en Engeland hebben zaterdag een interessant affiche afgewerkt en beide één punt overgehouden aan het duel. De Oekraïeners kwamen verrassend op voorsprong, maar door een wereldpass van Harry Kane trokken The Three Lions de stand gelijk: 1-1.

Vanwege de oorlog in Oekraïne werd het duel in Polen afgewerkt in het Wroclaw-stadion. Bondscoach Gareth Southgate hield zich niet in en begon met zijn sterkste elf spelers aan het duel: onder meer Kane, Bukayo Saka en Jude Bellingham waren aanwezig vanaf de aftrap. Ook Harry Maguire, die uitgespeeld lijkt bij Manchester United, mocht beginnen.

De Engelsen gooiden direct de druk op Oekraïne, maar de ploeg wist zich knap hieronder uit te voetballen. Oekraïne kwam in de eerste helft zelfs op voorsprong: Oleksandr Zinchenko opende de score na een fraaie aanval. Lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong: op slag van rust maakte Kyle Walker zijn eerste interlandgoal na een splijtende pass van Kane.

In de tweede helft ging Engeland op zoek naar de overwinning, maar wilde de bal er niet in. Saka raakte de lat via de vingertoppen van doelman Heorhii Bushchan. Engeland blijft ondanks het gelijkspel soeverein aan kop in Groep C met dertien punten, Oekraïne volgt met zeven punten. Italië speelde pas twee wedstrijden en staat derde, maar kan zaterdagavond goede zaken doen mits er van Noord-Macedonië wordt gewonnen.