Reactie

Ivanusec voelt zich op zijn plek bij Feyenoord: 'Groot verschil met Kroatië'

Ivanusec voelt zich op zijn plek bij Feyenoord: 'Groot verschil met Kroatië'

09-09-2023 14:33

Luka Ivanusec is tevreden over zijn huidige start bij Feyenoord. De nieuwe linksbuiten van de Rotterdammers is momenteel met het Kroatisch elftal aan het strijden om EK-kwalificatie. In gesprek met nieuwssite Tportal vertelt hij over zijn persoonlijke doelen en het streven naar het kampioenschap in de Eredivisie.

Kroatië won vrijdagavond kinderlijk eenvoudig met 5-0 van Letland. Ivanusec speelde negentig minuten als aanvallende middenvelder en was ook eenmaal trefzeker. De goede vorm die hij bij Feyenoord liet zien, trekt Ivanusec dus door bij het nationale team. "Het begon heel goed, het is een groot verschil met de Kroatische competitie", zo vertelt hij over zijn transfer naar de Eredivisie. "Ik ben tevreden, het is aan mij om daar verder mee door te gaan. Het is een stap omhoog, hoe er gewerkt en getraind wordt, de organisatie van de club, sommige dingen zijn compleet nieuw. Het doel is om het goed te doen in de Champions League en om de landstitel te prolongeren."

Eind deze maand, op zondag 24 september, staat de Klassieker tegen Ajax op het programma. Dan treft Ivanusec zijn goede vriend en voormalig teamgenoot Josip Sutalo. Ivanusec blikt alvast vooruit. "Hier en daar maken we wat grappen over en weer. Natuurlijk zijn we dikke vrienden, maar in die wedstrijd gaan we maximaal tegen elkaar strijden."

Kroatië speelt aanstaande maandag nog tegen Armenië. Daarna zal Ivanusec terugkeren bij de ploeg van Arne Slot, om zich voor te bereiden op de duels met SC Heerenveen in de competitie en Celtic in de Champions League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!