Kroatië eenvoudig langs Letland, Portugal wint en Turkije ontsnapt aan verlies

08-09-2023 22:42

Kroatië heeft in de EK-kwalificatie een ruime overwinning geboekt op Letland. In Rijeka werd het 5-0 voor de Kroaten, die weinig te duchten hadden van de zwakke tegenstander. Portugal won nipt van Slowakije en Turkije ontsnapte aan een verlies in eigen land.

Bruno Petkovic was de grote man bij Kroatië met twee doelpunten voor rust. Ook Feyenoorder Luka Ivanusec scoorde in de eerste helft, waardoor het bij de pauze al 3-0 stond.

In de tweede helft liep Kroatië verder uit via Andrej Kramaric en Mario Pasalic. De Kroaten hadden aanvoerder Luka Modric weinig nodig om de overwinning binnen te slepen. De ruime zege is een opsteker voor Kroatië in de jacht op EK-kwalificatie. Met nog twee duels te gaan staan de Kroaten derde in groep D.

Portugal en Turkije

Portugal boekte uit bij Slowakije een nipte 0-1 overwinning door een doelpunt van Bruno Fernandes. De Portugezen gaan aan kop in groep J met vijf overwinningen uit vijf wedstrijden. Turkije speelde gelijk tegen Armenië in eigen land. Lang stonden de Turken op achterstand, maar in de slotfase bracht Bertuğ Özgür Yıldırım de Turken op gelijke hoogte. Eindstand 1-1. Turkije staat eerste in groep D met tien punten uit vijf wedstrijden.