Proper, Babadi en Manhoef bezorgen Reiziger debuutzege op Moldavië

08-09-2023 20:31 Laatste update: 22:03

Jong Oranje heeft de EK-kwalificatie gestart met een 3-0 overwinning op Jong Moldavië. De ploeg van debuterend bondscoach Michael Reiziger boekte de ruime zege in Waalwijk.

De doelpunten voor Nederland kwamen op naam van Dirk Proper, Isaac Babadi en Million Manhoef. Zij wisten raad met het defensief ingestelde Jong Moldavië, dat vooral tegenhield.

Proper opende kort voor rust de score na een assist van Sontje Hansen. In de tweede helft liep Oranje verder uit. Via een doelpunt van Babadi in de 67e minuut kwam de 2-0 op het scorebord. Invaller Million Manhoef tekende voor de 3-0 zes minuten later.

Ondanks dat het spel nog niet sprankelde, boekte Jong Oranje onder leiding van debuterend bondscoach Reiziger een ruime overwinning. De eerste drie punten in de EK-kwalificatie zijn binnen en daarmee gaat die ploeg van Reiziger aan kop in poule C van de EK-kwalificatie.