Ajax heeft eindelijk beet: 17-jarige Damian van der Vaart tekent contract

Ajax heeft eindelijk beet: 17-jarige Damian van der Vaart tekent contract
6 september 2023 om 17:22
Laatste update: 6 september 2023 om 17:36

Ajax heeft Damián van der Vaart, de zoon van oud-speler Rafael van der Vaart, vastgelegd. Dat maakt de club woensdag officieel bekend. De 17-jarige middenvelder komt over van het Deense Esbjerg.

Daar maakte de jonge Van der Vaart sinds 2020 deel uit van de jeugdopleiding. Damián tekent een contract tot medio 2024 bij de Amsterdammers. De overstap hing al even in de lucht, want een akkoord tussen speler en club was er in juni al. Ajax en Esbjerg konden het in eerste instantie echter niet eens worden over de voorwaarden. Naar verwachting sluit hij aan bij Ajax Onder-18.

Rafael ging aan tafel bij Studio Voetbal onlangs in op de contractsituatie van zijn zoon. "Ik moet eerlijk zeggen dat Ajax er alles aan doet om hem te laten tekenen. Daar heb ik geen commentaar op. Esbjerg doet alleen een beetje... Ze ruiken geld en die doen een beetje te veel", zo vertelde hij. "Het komt goed, maar het duurt lang. Uiteindelijk worden die jongens er de dupe van en dat maakt mij verdrietig. Het duurt maar en het duurt maar."

Het wachten van de jonge Van der Vaart is nu dus eindelijk beloond. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader, die tussen 2000 en 2005 in totaal 117 keer in actie kwam voor Ajax. Daarnaast speelde hij 109 interlands, waarin hij 25 keer scoorde.