Dit is Damian Van der Vaart, de zoon van Rafael Van der Vaart

Wie is Damian Van der Vaart, de zoon van Rafael die heeft getekend bij Ajax?

7 september 2023 om 16:30
Laatste update: 7 september 2023 om 16:52

Met Damian van der Vaart treedt er weer een zoon van een voormalig Oranje-legende in de voetsporen van zijn vader. De jongeling heeft een contract getekend bij Ajax. Wie is Damian van der Vaart eigenlijk? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

De zeventienjarige Damian van de Vaart werd op 28 mei 2006 geboren. Als zoon van vader Rafael is zijn toekomst al in de sterren geschreven zou je zeggen. De jonge Van der Vaart begon dan ook met voetballen in de jeugd van het Duitse Victoria waarna hij in de zomer van 2020 de overstap maakte naar het Deense Esbjerg.

Officieus debuut op vijftienjarige leeftijd

Dat Van der Vaart naar Esbjerg vertrok had natuurlijk alles te maken met de rol die vader Rafael daar op dat moment ging bekleden. De voormalig middenvelder van onder meer Ajax, Real Madrid, HSV en Tottenham Hotspur ging voor zijn kansen in het trainersvak. Waar de prestaties in het eerst van Esbjerg uitbleven ontwikkelde Van der Vaart junior zich inmiddels stormachtig in de jeugd van de club.

Op 17 februari 2022 maakte Damian zijn officieuze debuut voor Esbjerg, waar Rafael Van der Vaart toen een functie had in de staf van de club. In eerste instantie als assistent-trainer en later ook als interim-hoofdtrainer. Een officieel debuut is tot nu toe echter uitgebleven.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Damián Van Der Vaart (@damian.vandervaart)

Ajax

Waar Rafael van der Vaart uiteindelijk vertrok uit de technische staf van Esbjerg, bleef Damian zich verder ontwikkelen in de jeugd van de club. Die vorderingen gaan zo hard dat Ajax het wel ziet zitten in de jonge middenvelder. Vanaf komend seizoen gaat hij dan ook spelen in de Onder 18 van de Amsterdammers.

Wat voor speler is Damian van der Vaart?

Damian Van der Vaart is net als zijn vader, hoe kan het ook anders, van origine een aanvallende middenvelder. De Telegraaf omschrijft hem dan ook als een 'sluwe nummer tien met zachte voetjes en ogen in de rug.' Het is een mooie omschrijving van een hopelijk een nieuw sieraad in wording dat het Nederlandse voetbal wel kan gebruiken. Van der Vaart komt ook al uit voor het Nederlands elftal onder 16.