Update: 'Esbjerg laat zoon Van der Vaart eindelijk naar Ajax vertrekken'

Damian van der Vaart gaat bij Ajax tekenen
1 september 2023 om 17:33
Laatste update: 1 september 2023 om 17:33

Damian van der Vaart, de zoon van Rafael, gaat tekenen bij Ajax. De zeventienjarige middenvelder heeft volgens De Telegraaf een mondelinge overeenstemming bereikt met Ajax.

De ochtendkant spreekt met vader Rafael over de aankomende transfer van zijn zoon, die bij het Esbjerg speelt. De jongeling belandde in Denemarken omdat zijn vader als assistent en even als interim hoofdtrainer bij de club werkzaam was.

"Het is de bedoeling dat Damian komend seizoen in Ajax onder 18 gaat spelen", begint Rafael Van der Vaart. "Maar het papierwerk moet nog in orde worden gemaakt", klinkt het, waarbij de voormalig Oranje-international doelt op het ontbinden van het contract van zijn zoon dat nog tot 31 december 2023 loopt.

Damian van der Vaart maakte al zijn debuut voor de hoofdmacht van Esbjerg en is een nummer 'tien', waardoor hij ook qua voetbal op zijn vader lijkt. De jongeling werd ook al opgeroepen voor de Onder 16 van Oranje.

Update: BT, de grootste nieuwssite van Denemarken, meldt dat Esbjerg Damian van der Vaart naar Ajax laat vertrekken. Vader Rafael stelde onlangs nog bij Studio Voetbal dat de Deense ploeg meer geld verlangde van de Amsterdammers. De Deense club ontvangt ruim een ton voor de speler.