Nieuws

'Oude bekende Thorsby kan ploeggenoot van Nederlander worden in Bundesliga'

'Oude bekende Thorsby kan ploeggenoot van Nederlander worden in Bundesliga'

30-01-2022 13:24

Voormalig sc Heerenveen-middenvelder Morten Thorsby kan de overstap maken naar de Bundesliga. FC Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw aanvoerder is, wil de 25-jarige international van Noorwegen naar Duitsland halen. Momenteel staat Thorsby nog onder contract bij het Italiaanse UC Sampdoria.

Volgens Sky Sports-journalist Gianluca Di Marzio heeft de verdedigende middenvelder reeds een aanbod gehad van FC Augsburg. Het zou gaan om een tijdelijke overgang met een optie tot koop. Als FCA in de Bundesliga weet te blijven, zal er een transfersom aan Sampdoria moeten worden betaald. Karol Linetty, die afgelopen zomer de club nog verliet voor een avontuur bij Torino, moet de vervanger worden volgens de doorgaans betrouwbare Di Marzio.

In 2019 verhuisde de Noor van Friesland naar Italië, waar hij al snel uitgroeide tot onbetwiste basisspeler bij de Blucerchiati. Ook dit seizoen is Thorsby onomstreden in de ploeg van trainer Marco Giampaolo. Het is niet bekend of de international openstaat voor een overstap naar de nummer veertien van Duitsland.