Nieuws

Ajax slaagde er niet in om Schouten te halen: 'We konden hem niet betalen'

Ajax slaagde er niet in om Schouten te halen: 'We konden hem niet betalen'

04-09-2023 09:47
2

Sven Mislintat heeft onthuld waarom de Amsterdammers deze zomer niet in staat waren om Jerdy Schouten binnen te halen. In een recent interview met Het Parool gaf Mislintat toe dat financiële beperkingen de club ervan weerhielden om de 26-jarige middenvelder te contracteren.

Schouten stond naar verluidt op het verlanglijstje van Ajax, maar maakte uiteindelijk de overstap naar PSV. De Eindhovenaren betaalde twaalf miljoen euro exclusief bonussen aan zijn oude club Bologna. “Op het moment dat Schouten voor ons een optie was, konden wij hem niet betalen”, stelt Mislintat opgetekend in Het Parool. “En daarom hebben we voor andere aankopen gekozen, waar we heel blij mee zijn.” 

Ondanks dat Ajax deze transferperiode meer dan honderd miljoen euro spendeerde, was het noodzakelijk om eerst spelers te verkopen voordat er nieuwe aankopen gedaan konden worden. Dit maakte het voor Mislintat lastig om bepaalde doelwitten te halen.

Ajax versterkte zich wel met Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk. Over de laatste zei Mislintat: "Er wordt gezegd dat Mannsverk een obstakel vormt voor onze jeugdspeler Silvano Vos, maar dat is niet waar. Vos is drie jaar jonger en Mannsverk is hier niet alleen voor de korte termijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!