Nieuws

Nieuwe assistent-coach voor Jong Oranje: Reziger krijgt hulp van oud-international

Nieuwe assistent-coach voor Jong Oranje: Reziger krijgt hulp van oud-international

02-09-2023 11:16

Michael Reiziger heeft een nieuwe assistent bij Jong Oranje. Jeffrey Talan gaat de bondscoach bijstaan bij het hoogste Nederlandse jeugdelftal. Met dat nieuws komt de Leeuwarder Courant zaterdagochtend.

Talan gaat zijn job bij de KNVB combineren met zijn functie als assistent-trainer van Almere City. Daar is hij sinds vorig seizoen de rechterhand van Alex Pastoor. Met de Flevolanders promoveerden beide heren voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie.

Talan, achtvoudig international van Oranje, staat vooral te boek als clublegende van SC Heerenveen. De in Katwijk geboren rechtsbuiten speelde tussen 1995 en 2002 voor de Friezen en werkte daarna jarenlang als trainer voor de club, zowel in de jeugd als bij het eerste elftal.

Reiziger werd in mei aangesteld als opvolger van Erwin van de Looi, die op het afgelopen EK met Jong Oranje niet door de poulefase kwam. Dat hoopt de oud-Ajacied beter te doen. Op 8 en 12 september staan de kwalificatiewedstrijden met Moldavië en Noord-Macedonië op het programma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!