Transfernieuws

'PSV haalt tóch nog een speler: jongeling uit Trinidad en Tobago komt'

'PSV haalt tóch nog een speler: jongeling uit Trinidad en Tobago komt'

02-09-2023 10:31 Laatste update: 17:03

PSV heeft de 18-jarige Dantaye Gilbert voor twee jaar vastgelegd. Dat meldt clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zaterdagochtend. De centrumverdediger uit Trinidad en Tobago is de vervanger van CJ Egan-Riley, die vrijdagavond op het laatste moment tóch niet meer overkwam van Burnley.

Gilbert liep al eens stage in Eindhoven en liet daarin een goede indruk achter. Hij wordt zodoende toegevoegd aan het team van Jong PSV. De club zal zijn transfer later wereldkundig maken, als de storm rondom de transferdeadline wat is gaan liggen. Gilbert, momenteel nog speler van San Juan Jabloteh uit zijn geboorteland, speelde bij PSV in jeugdteams zelfs al mee tijdens oefenduels. Daarin toonde hij zijn fysiek en zijn drive om ook aanvallend van waarde te zijn.

PSV hoopte op Deadline Day nog een overeenstemming te bereiken met Egan-Riley, maar de huurdeal kwam er uiteindelijk niet. De clubleiding schakelde zodoende snel door een zorgde ervoor dat Duits international Armel Bella-Kotchap voor een jaar werd geleend van Southampton. Voor hem is er overigens geen koopoptie bedongen.