Breaking news

Koeman maakt definitieve Oranje-selectie bekend: drie verdedigers maken hun debuut

Koeman maakt definitieve Oranje-selectie bekend: drie verdedigers maken hun debuut

01-09-2023 12:05 Laatste update: 12:18

Ronald Koeman heeft de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekend gemaakt. Micky van de Ven, Ian Maatsen en Quilindschy Hartman zitten voor het eerst bij de definitieve selectie.

Van de Ven en Hartman zaten al eens bij de voorselectie, maar zagen de definitieve selectie toen aan hun neus voorbij gaan. Dat geldt nu niet voor Maatsen. Voor de verdediger van Chelsea is het bij de eerste keer gelijk raak.

Naast de opvallende aanwezigen zijn er ook een aantal bijzondere afwezigen. Memphis Depay, Justin Bijlow en Sven Botman zijn afgehaakt met een blessure. De aanvaller van Atlético Madrid viel afgelopen maandag uit met een blessure en die is dusdanig ernstig dat hij de komende interlandperiode aan zich voorbij moet laten gaan.

Verder is het ook opvallend dat Steven Berghuis tóch is opgenomen in de definitieve selectie van Oranje. De rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder behoorde niet tot de voorselectie, maar maakt nu wel deel uit van de definitieve selectie. Steven Bergwijn zit er niet bij. Of zijn afwezigheid te maken heeft met de blessure die hij donderdagavond opliep tegen Ludogorets is onduidelijk.

Op 7 september speelt het Nederlands elftal zijn eerste van de twee EK-kwalificatiewedstrijden tijdens de aankomende interlandperiode. Griekenland is dan de tegenstander en drie dagen later staat het treffen met Ierland op de planning.

Alle 25 namen op een rij

Keepers: Andries Noppert (sc Heerenveen), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)

Verdediging: Nathan Aké  (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Ian Maatsen (Chelsea), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Internazionale)

Middenveld: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo),  Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord)

Aanval: Cody Gakpo (Liverpool), Noa Lang (PSV), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Hoffenheim)