FC Twente weet geen remontada uit hoge hoed te toveren en verliest van Fenerbahçe

31-08-2023 21:00

FC Twente heeft ook de return van Fenerbahçe verloren. De Tukkers stonden voor een loodzware opgave om de 5-1 van afgelopen week goed te maken, maar in de Grolsch Veste werd het 0-1.

Vol goed begon FC Twente aan de return tegen Fenerbahçe, met Mathias Kjolo op de plaats van de geschorste Youri Regeer. De Tukkers probeerden dan ook in alle macht tot aanvallen te komen en dat lukte, maar de Turken hadden als doel om vanaf minuut één de wedstrijd dood te maken.

Veel doelpunten vielen er in ieder geval niet, maar kaarten wel. Scheidsrechter Fabio Maresca moest in totaal acht keer optreden door de gele kaart te trekken. Daarvan waren er vijf voor Fenerbahçe en drie voor Twente.

Zo'n twintig minuten voor tijd was het Fenerbahçe dat de nekslag uitdeelde aan Twente. Net als in Istanbul kregen de Turken een strafschop. Die werd dit keer niet genomen door Dusan Tadic, maar Edin Dzeko. De Servische aanvoerder was namelijk al naar de kant gehaald.

De verliespartij van Twente betekent dat ze voor de tweede keer op rij in de play-offs voor de groepsfase van de Conference League worden uitgeschakeld. Afgelopen seizoen was het Fiorentina die de club uit Enschede van het toernooi afhield.