Nieuws

Feyenoorder tot 2026: het succesvolle debuutjaar van Hartman

Feyenoorder tot 2026: het succesvolle debuutjaar van Hartman

29-08-2023 22:19 Laatste update: 23:47

Quilindschy Hartman beleefde een uitstekend eerste seizoen in de hoofdmacht van Feyenoord. De 21-jarige linksback was een van de smaakmakers in het kampioensjaar van de Rotterdammers. Dit leverde hem de nodige interesse op uit de Premier League, maar het jeugdexponent van Varkenoord heeft nu bijgetekend tot 2026. VoetbalNieuws geeft je een overzicht van de start van zijn veelbelovende carrière.

Telefoontje met Slot op Woudestein 

Image from Gyazo

Hartman in de wedstrijd Feyenoord U19 - Ajax U19 (5-3) (2019)

Hartman doorliep de volledige jeugdopleiding van Feyenoord en tekende in 2020 zijn eerste profcontract bij de club. Aan het begin van vorig seizoen was het plan om tijdelijk de overstap te maken naar Excelsior. De linksback was al op Woudestein voor een gesprek met de Kralingers, maar werd toen gebeld door trainer Arne Slot. In De Telegraaf geeft Hartman inzicht in hoe dat gesprek verliep. "De trainer vroeg waar ik was. Of ik nog boven zat te lunchen op '1908'? Ik vertelde dat ik een gesprek had op Woudestein en waarom. Daarop antwoordde hij: Jij moet héél snel terugkomen, want ik wil met je praten", aldus de verdediger.

Debuut uit bij RKC

Image from Gyazo

Hartman tijdens zijn debuut in het eerste van Feyenoord tegen RKC (0-1)

Aan het begin van vorig seizoen kreeg de linksback van trainer Arne Slot eindelijk een kans in het eerste elftal. In een met 0-2 gewonnen uitwedstrijd maakte de toen 20-jarige Hartman zijn debuut, in de basis. Dat seizoen greep hij de kans met beide handen aan. In zijn debuutjaar speelde de verdediger al meer dan dertig officiële wedstrijden voor Feyenoord. Daarin liet hij zijn veelzijdigheid zien met zowel verdedigende kwaliteiten als aanvallende impulsen. Hij tekende voor 2 goals en gaf vijf assists en pakte met zijn Feyenoord de landstitel voor het eerst sinds 2017.

De doorbraak van Hartman leverde hem een plek op in de voorselectie van Oranje voor de EK Kwalificatiewedstrijden in september. Eerder in het seizoen kreeg het Feyenoord-talent ook al zijn eerste oproep voor Jong Oranje.

Ook mocht Hartman dit seizoen als basisspeler meedoen in de succesvolle Europese campagne van Feyenoord. Met zijn ploeg kwam hij tot de kwartfinale van de Europa League, maar werd daarin uitgeschakeld door AS Roma van José Mourinho.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!