Nieuws

Mikautadze is Ajacied: deze twee Georgische spelers gingen hem voor

Mikautadze is Ajacied: deze twee Georgische spelers gingen hem voor

30-08-2023 09:00 Laatste update: 04-09-2023 14:53

Georges Mikautadze is sinds woensdag officieel Ajacied. Dat betekent dat er met de aanvaller van FC Metz een Georgische speler naar de Johan Cruijff Arena is gehaald. Welke Georgische spelers gingen hem eigenlijk in het verleden voor? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

Mikautadze wordt de derde Georgische speler ooit die het shirt van Ajax gaat dragen. De twee voorgangers van de aanvaller kwamen eind jaren 90’ naar de Nederlandse hoofdstad.

Giorgi Kinkladze

Giorgi Kinkladze werd in het seizoen 1998/99 naar Ajax gehaald. De middenvelder speelde slechts één seizoen in dienst van de Amsterdammers. Kinkladze kwam slechts zestien wedstrijden in actie en heeft dan ook niet echt een prominente plek in de historie van de club verworven.

Shota Arveladze

Eén jaar voor de komst van Kinkladze tekende Ajax zijn eerste Georgische speler ooit: Shota Arveladze. In tegenstelling tot de middenvelder was de spits wel een groot succes in Amsterdam. In 125 wedstrijden kwam hij liefst 71 keer tot scoren. In het seizoen 2001/02 vertrok Arveladze bij Ajax, voor een avontuur bij Rangers FC. In 2005 keerde de spits echter terug in de Eredivisie, waar hij nog twee jaar lang furore maakte bij AZ.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!