Breaking news

Feyenoord heeft eerste zege te pakken: landskampioen walst over Almere heen

27-08-2023 17:24

Feyenoord heeft zondagmiddag haar eerste overwinning van het nieuwe Eredivisieseizoen geboekt. De regerend landskampioen had in eigen huis geen kind aan promovendus Almere City en maakte het niveauverschil meer dan duidelijk: 6-1. De wedstrijd werd in de beginfase tijdelijk stilgelegd wegens zwaar onweer.

Feyenoord-coach Arne Slot stuurde verrassend genoeg niet Alireza Jahanbakhsh, maar de 19-jarige Yankuba Minteh het veld in. Hij zag hoe zijn ploeg al na amper vier minuten spelen op voorsprong kwam. Santiago Giménez rondde oog-in-oog met Almere-keeper Nordin Bakker uitstekend af.

Vrijwel meteen daarna moesten de spelers naar binnen van scheidsrechter Bas Nijhuis. Een onweersbui boven De Kuip maakte het onverantwoord om door te spelen, maar na een klein uur werd de wedstrijd weer hervat.

Feyenoord ging vrolijk door met waar het voor de onderbreking mee was geëindigd: het maken van doelpunten. Igor Paixão en Lutsharel Geertruida zorgden er vlak na elkaar voor dat het verschil na 20 minuten al drie was en zodoende vrijwel onoverbrugbaar voor Almere. Echter, als Thomas Robinet op de doellijn de 3-1 niet had gemist, had het weer een wedstrijd kunnen worden.

Mats Wieffer tekende na een uur voor de 4-0, nadat hij een corner van Igor Paixão ineens op prachtige wijze op de volley nam. Amper vijf minuten daarna maakte Giménez vanaf elf meter zijn tweede van de wedstrijd. Jochem Ritmeester van de Kamp en Quinten Timber deden voor beide ploegen nog een duit in het zakje, waardoor de eindstand 6-1 werd.

Zodoende heeft Feyenoord haar eerste driepunter te pakken en klimt het tijdelijk naar de vijfde plaats in de Eredivisie. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, als ook aanwinsten Luka Ivanusec en Ondrej Lingr waarschijnlijk mee kunnen doen. Almere neemt het thuis op tegen PEC Zwolle.