FIFA schorst Rubiales voorlopig voor 90 dagen na veelbesproken kus op mond

FIFA schorst Rubiales voorlopig voor 90 dagen na veelbesproken kus op mond
26 augustus om 14:41
Laatste update: 26 augustus om 15:14

De FIFA heeft besloten Luis Rubiales voor 90 dagen te schorsen na de veelbesproken kus op de mond van Jennifer Hermoso. Het wereldwijde voetbalorgaan wacht daarna het onderzoek af dat wordt ingesteld richting de bondsvoorzitter van Spanje. 

Spanje won het WK Vrouwen en tijdens de uitreiking kuste Rubiales Hermoso op de mond. Vervolgens maakte de voorzitter enkele obscene gebaren. Hermoso stelde in een statement dat de actie niet met wederzijdse goedkeuring werd uitgevoerd en de gehele Spaanse ploeg weigerde nog te spelen zo lang Rubiales voorzitter is van de bond. 

De Spaanse bond schaarde zich bij Rubiales en overwoog zelfs om juridische stappen te zetten na het statement van Hermoso, maar de FIFA kiest duidelijk de kant van Hermoso. Rubiales mag de komende 90 dagen zijn functie als voorzitter niet uitvoeren. Bovendien mag Rubiales geen contact opnemen met spelers van de Spaanse ploeg of mensen in de omgeving van Hermoso. 

Het onderzoek naar Rubiales wordt de komende tijd afgerond. 'De disciplinaire commissie van de FIFA zal geen verdere informatie geven over deze disciplinaire procedure totdat er een definitief besluit over is genomen', besluit de FIFA.