Nieuws

Lukaku moet vertrekken uit Londen: Dit is de transferzomer van Chelsea tot dusver

Lukaku moet vertrekken uit Londen: Dit is de transferzomer van Chelsea tot dusver

25-08-2023 10:31 Laatste update: 11:03

Chelsea is deze transferzomer een van de meest actieve clubs in Europa. De Engelse topclub gaf al ruim 400 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Ook probeert The Blues nog altijd een aantal topspelers te verkopen, zoals Romelu Lukaku. Hoe vergaat het de Londenaren tot nu toe op de transfermarkt? VoetbalNieuws zet de transfers voor je op een rijtje.

Aankopen

Image from Gyazo

Moises Caicedo, de nieuwe aanwinst van Chelsea

De duurste aankoop van Chelsea deze zomer was de 21-jarige middenvelder Moises Caicedo, die voor 116 miljoen euro werd overgenomen van Brighton & Hove Albion. Ook werd de 19-jarige Roméo Lavia voor 62 miljoen euro gekocht van Southampton. De 25-jarige aanvaller Christopher Nkunku van RB Leipzig kostte zestig miljoen.

Andere grote uitgaven waren de komst van verdediger Axel Disasi (45 miljoen euro) van AS Monaco en aanvaller Nicolas Jackson (37 miljoen) van Villarreal. Ook de jonge Lesley Ugochukwu van Stade Rennais (27 miljoen) en doelman Robert Sanchez van Brighton (23 miljoen) werden voor forse bedragen binnengehaald.

Chelsea investeerde daarnaast zestien miljoen in Deivid Washington en vijftien miljoen in Ângelo Gabriel, twee jonge Brazilianen van Santos. Ook twee talenten uit de eigen opleiding werden bij de A-selectie gehaald: Levi Colwill en de Nederlandse Ian Maatsen.

Enkele spelers die eerder verhuurd waren, zoals Romelu Lukaku, Malo Gusto en Callum Hudson-Odoi, keren ook terug van hun leenperiode. Chelsea probeert nog altijd van Lukaku af te komen, maar dit is tot op heden nog niet gelukt. De Londenaren overwegen nu om de Belg te verhuren. De club haalde met de ruim 400 miljoen euro aan uitgaven al flink wat kwaliteit binnen en daarom zullen een aantal spelers moeten vertrekken.

Verkopen

Image from Gyazo

Kai Havertz na het winnen van de Community Shield met zijn nieuwe werkgever Arsenal

Tegelijkertijd leverden de uitgaande transfers de club tot dusver zo'n 255 miljoen euro op. Grote verkopen waren onder meer die van Kai Havertz aan Arsenal (115 miljoen euro) en Mason Mount aan Manchester United (64 miljoen euro). Ook de verkopen van Mateo Kovacic, Kalidou Koulibaly, Christian Pulisic, Edouard Mendy, Ruben Loftus-Cheek en Ethan Ampadu leverde The Blues een aanzienlijke zak met geld op. Andere grote vertrekkers, maar dan verhuurd of transfervrij vertrokken zijn: N'Golo Kanté, César Azpilicueta, Pierre-Emerick Aubameyang en Hakim Ziyech.

Met de forse investeringen in onder meer Caicedo, Lavia, Nkunku en Disasi lijkt Chelsea zich te versterken voor de toekomst. De nieuwe eigenaar Todd Boehly laat direct zien dat hij de ambitie heeft om Chelsea weer naar de top te brengen. Afgelopen seizoen gaf de club al maar liefst 611 miljoen euro uit aan transfer. Of het gaat lukken de club weer naar de top te krijgen, moet nog maar blijken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!