Nieuws

Dessers dankt Slot voor assists tegen PSV: 'Ik hoop dat hij trots heeft gekeken'

Dessers dankt Slot voor assists tegen PSV: 'Ik hoop dat hij trots heeft gekeken'

23-08-2023 07:33 Laatste update: 07:47

Rangers-aanvaller Cyriel Dessers was blij met zijn twee assists tegen PSV in de Champions League-kwalificatie. De tweede was volgens de aanvaller duidelijk de mooiste, maar van de eerste kon hij ook genieten. De spits gaf de credits daarvoor aan Feyenoord-trainer Arne Slot.

"Het negatief pressen, daar heeft mijn oud-trainer Arne Slot me veel op gewezen", zei Dessers na afloop van de wedstrijd voor de camera van VTBL. De Belg zette PSV'er Ibrahim Sangaré onder druk, waarna zijn ploeggenoot Abdallah Sima de 1-0 maakte. "Dat is iets waar ik stappen in heb gezet. Als ik zie wat het vandaag heeft opgeleverd, hoop ik dat Slot een beetje trots naar de wedstrijd heeft gekeken."

In de tweede helft gaf Dessers ook de assist op de 2-1 van Rabbi Matondo. "Ik denk dat duidelijk is dat de tweede de mooiste is, al kan ik ook genieten van de eerste", aldus de spits over zijn acties.

Dessers speelde twee seizoenen geleden onder Arne Slot bij Feyenoord. De spits omschrijft zelf dat hij grote stappen heeft gemaakt in het druk zetten. In Rotterdam scoorde de Belg met regelmaat door de centrale verdedigers onder druk te zetten.

Over de wedstrijd van zijn ploeg was Dessers wel te spreken. "Ja, ik denk dat we het bij momenten zeker moeilijk hadden. PSV is een goede ploeg, maar ik denk dat elke ploeg in deze fase een sterk team is. Maar ik denk ook dat we PSV bij momenten pijn hebben gedaan." Ook liet de spits doorschemeren uit te kijken naar de return. "Ja, ik kijk er met een goed gevoel naar uit. Dit is een goed resultaat voor ons en er is nog alles om voor te spelen."