Reactie

Willems blikt openhartig terug: 'Je komt erachter dat je depressief bent geweest'

Willems blikt openhartig terug: 'Je komt erachter dat je depressief bent geweest'

22 augustus - 16:09 Laatste update: 16:11

Jetro Willems heeft openhartig teruggeblikt op een moeilijke tijd die hij heeft gehad tijdens zijn voetbalcarrière. De linksback geeft toe dat hij een tijdje depressief is geweest.

Na een tijdje van de radar van het grote publiek te zijn verdwenen maakte Willems afgelopen jaar zijn rentree in de Eredivisie. De voormalig linksback van Sparta Rotterdam, PSV, Eintracht Frankfurt, Newcastle United en Greuther Fürth keerde terug bij FC Groningen en speelt nu voor Heracles Almelo. Tijdens zijn periode in Duitsland maakte Willems een moeilijke tijd door.

"Ik ben niet iemand die veel met mensen praat, je gaat gewoon slapen en morgen is er weer een dag. Vaak zijn er momenten dat je als mens tegen jezelf zegt van, morgen ben je het vergeten, maar dan maak je het veel erger. Op een gegeven moment kom je er gewoon achter dat je depressief bent geweest", begint hij in gesprek met ESPN in het programma Milan en Fresia Parkeren de Bus.

De klachten van Willems ontstonden vermoedelijk in het seizoen 2019/20, nadat hij zijn kruisband had gescheurd. "Ik denk dat het na mijn operatie was, ik kon toen drie maanden niets doen. Ik zat gewoon op de bank met het gips tot aan mijn enkel. Je maakt het mee en krijgt niet echt mee wat er om je heen gebeurt", besluit hij.

Gelukkig voor Willems is hij vandaag de dag weer helemaal de oude. De linksback laat geregeld weer flitsen zien die we nog uit zijn tijd bij PSV van hem kennen. Een basisplaats bij Heracles is dan ook een feit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s