Nieuws

Mislintat staat pal achter aankoop: 'Hij heeft het potentieel van Ter Stegen'

Mislintat staat pal achter aankoop: 'Hij heeft het potentieel van Ter Stegen'

21-08-2023 14:12 Laatste update: 16:32

Diant Ramaj heeft het potentieel van André-Marc Ter Stegen. Dat vertelt Ajax-directeur voetbalzaken Sven Mislintat in gesprek met de Duitse media.

Ajax haalde Ramaj afgelopen zomer voor acht miljoen euro op bij Eintracht Frankfurt. Dat is een bedrag waarvan menig buitenstaander met de oren gaat klapperen, zeker gezien het feit dat de doelman de tweede viool gaat spelen én slechts elf wedstrijden op de teller heeft in de Bundesliga. Mislintat is in ieder geval overtuigd van zijn aankoop.

"Ik denk dat hij het potentieel heeft van Ter Stegen", begint de bestuurder in gesprek met Kicker. "Hij voetbalt heel goed met beide voeten, schakelt snel, is erg goed in één-op-één en hij is moedig in het offensief positioneren. Diant hoeft niet, maar kan morgen spelen. Hij is een investering voor de toekomst en elke euro waard”, klinkt het.

Ramaj staat in de spotlights sinds hij bij Ajax heeft getekend. De Duitser zou de opvolger moeten zijn van Gerónimo Rulli, maar is ondanks de blessure van de Argentijn nog altijd tweede doelman in Amsterdam. Jay Gorter is momenteel de nummer één onder de lat.