Nieuws

Van Hanegem snapt Feyenoord niet: 'Hebben Lamprou gehaald, maar niet om te keepen'

Van Hanegem snapt Feyenoord niet: 'Hebben Lamprou gehaald, maar niet om te keepen'

20-08-2023 22:54

Willem van Hanegem is niet van mening dat Feyenoord een nieuwe keeper moet aantrekken. Justin Bijlow ligt weken uit de roulatie na een nieuwe blessure aan zijn pols en dus wil Arne Slot graag een nieuwe doelman toevoegen aan zijn selectie.

Bijlow heeft een polsbreuk opgelopen en dus zal de komende tijd Timon Wellenreuther onder de lat staan bij Feyenoord. Slot gaf na afloop van het duel tussen Sparta en Feyenoord (2-2) aan dat hij graag een nieuwe doelman verwelkomt. 'Bij Feyenoord hebben ze Kostas Lamprou gehaald als keeper. Maar niet om te keepen, want nu Justin Bijlow er waarschijnlijk voor lange tijd uit is, moet er een nieuwe doelman worden gekocht', schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het AD.

'Er zal in de jeugdopleiding van Feyenoord toch wel een aardige keeper rondlopen die eventjes als derde doelman kan functioneren? En als je Lamprou haalt, dan is dat toch omdat hij eventueel in actie moet komen?', vraagt Van Hanegem zich af.

Van Hanegem was niet onder de indruk van het vertoonde spel van Feyenoord op Het Kasteel. 'Het was bedroevend wat Feyenoord liet zien. Yankuba Minteh maakte het verschil. Die was zo dreigend dat Sparta vaak één of twee mensen in de rug van Django Warmerdam moest zetten om dat gevaar in te dammen. Mats Wieffer was wederom niet best. Zonder Ramiz Zerrouki zou het beter moeten gaan op het middenveld, dachten veel mensen. Maar Wieffer en ook Quinten Timber, die het spel vertraagt en vaak geen idee heeft hoe vrij hij staat, speelde weer slecht', aldus De Kromme.