Galatasaray komt met verlossing: Ziyech maakt tijdelijke overstap naar Istanbul

Galatasaray komt met verlossing: Ziyech maakt tijdelijke overstap naar Istanbul

20 augustus om 00:00
Laatste update: 20 augustus om 00:00

Hakim Ziyech heeft eindelijk zijn transfer te pakken. De Marokkaanse middenvelder annex aanvaller maakt tijdelijk de overstap naar Galatasaray, zo maakt de club bekend op zijn website.

De transfer van Ziyech naar Galatasaray hing al een tijdje in de lucht, maar liet nog even op zich wachten. Geruchten deden de ronde dat er opnieuw iets mis zou zijn met de fysieke gesteldheid van de oud-speler van onder meer Ajax, FC Twente en SC Heerenveen. Presentator Wilfred Genee van het programma Voetbal Inside meldde dat de speler niet door de medische keuring zou zijn gekomen. Hier bleek achteraf niks van waar. 

Ziyech maakt tijdelijk de overstap naar Istanbul. De Turkse club een kosteloze tijdelijke transfer afgesproken met Chelsea. Na dit seizoen kan Galatasaray de speler transfervrij overnemen. In het eerste jaar verdient hij 3,6 miljoen euro. Mochten de Turken de optie lichten, dan zal zijn salaris dalen naar 2,85 miljoen euro in het tweede seizoen. 

Er was de laatste tijd veel te doen om Ziyech. Na een geklapte deal met Paris Saint-Germain afgelopen winter en geruchten omtrent zijn medische keuring bij Al Nassr, waar hij uiteindelijk niet doorheen kwam, is er nu een einde gekomen aan zijn transfersoap. De dertigjarige spelmaker vertrekt na drie jaar bij Chelsea. In deze periode kwam hij tot 107 wedstrijden, waarin hij veertien keer scoorde en dertien assists gaf.