Nieuws

Ex-Feyenoorders loodsen Rangers langs tweede divisionist

Ex-Feyenoorders loodsen Rangers langs tweede divisionist

19-08-2023 20:24

Danilo en Cyriel Dessers hebben woensdagavond Rangers naar de kwartfinales van de Schotse beker geschoten. Beide aanvallers vonden het net voor de ploeg van trainer Michael Beale in het duel tegen Greenock Morton. Dessers leverde bovendien een assist.

Rangers had het niet makkelijk tegen de club uit de tweede divisie. Op aangeven van Dessers maakte de invallende Danilo het winnende doelpunt voor de topclub uit Glasgow. Eerder had Dessers al vanaf de stip voor de gelijkmaker gezorgd.

Danilo werd deze zomer overgenomen van Feyenoord. Rangers betaalde ruim zes miljoen euro aan de Rotterdammers voor de Braziliaanse spits, die nu zijn eerste doelpunt voor de Schotten maakte. Dessers, op zijn beurt, kwam over van het Italiaanse Cremonese, waarvoor Rangers een transfersom van vijf miljoen euro neerlegde.

De ploeg uit Schotland is binnenkort de tegenstanders van PSV in de Play-offs om de Champions League. Vorig seizoen was Rangers ook al de opponent in de beslissende wedstrijd om de groepsfase van het 'miljardenbal', maar toen gingen de Eindhovenaren onderuit. 22 augustus is de eerste wedstrijd in Glasgow, de Return in Eindhoven is een week later.