Reactie

Mislintat schetst perspectief Gaaei: 'Rensch is nummer één, maar hij kan spelen'

Mislintat schetst perspectief Gaaei: 'Rensch is nummer één, maar hij kan spelen'

17-08-2023 22:07 Laatste update: 22:08

Ondanks de komst van Anton Gaaei is Devyne Rensch nog altijd de nummer één op rechtsback bij Ajax. Dat vertelt directeur voetbalzaken Sven Mislintat, die wel aangeeft dat de Deen er al klaar voor is om te kunnen spelen.

De transfer van Gaaei werd donderdagavond wereldkundig gemaakt. Ajax betaalt zo’n vier miljoen euro voor de Deen, die de concurrent van Rensch gaat worden. Al lijkt de kersverse aanwinst toch nog even op zijn basisbeurt te moeten wachten.

"Hij is er één voor de toekomst, maar kan ook nu al spelen", steekt Mislintat van wal bij AjaxTV. "Voor mij is Devyne de nummer één nu, maar hij (Gaaei, red.) is de uitdager en we hebben voor elke positie goede spelers nodig."

"Hij heeft een goede mentaliteit, veel loopvermogen, voorzetten en is jong. Dat zijn een hoop kenmerken die bij Ajax passen", vervolgt de Duitse bestuurder, die nog wat harder op de loftrompet blaast. "Hij is één van de beste Scandinavische spelers op zijn positie, ookal is hij jong. Het is een goede aankoop voor ons, zeker met het verleden van meerdere danisch dinamite players in het achterhoofd", besluit hij.