Nieuws

UEFA maakt de drie genomineerden bekend voor Player of the Year Award

UEFA maakt de drie genomineerden bekend voor Player of the Year Award

17-08-2023 15:06 Laatste update: 15:13

De UEFA heeft donderdag de drie genomineerden voor de Player of the Year-Award bekendgemaakt. Erling Haaland, Kevin De Bruyne en Lionel Messi maken kans op de prestigieuze prijs. 

De UEFA maakt op de eigen website bekend dat het drietal kans maakt op de prijs. Haaland wist het afgelopen seizoen meerdere records te breken in de Premier League en pakte de treble met Manchester City. Messi overlegde het afgelopen seizoen uitstekende statistieken in Paris Saint-Germain en vertrok vervolgens naar de Major League Soccer om aan de slag te gaan bij Inter Miami CF. Bovendien won Messi in december 2022 het WK in Qatar met Argentinië. De Bruyne won eveneens de treble met Manchester City en wist in 49 wedstrijden maar liefst 31 assists af te leveren.

De winnaar van de Player of the Year Award wordt op 31 augustus bekendgemaakt, tijdens de loting van de groepsfase van de Champions League. De genomineerden zijn gekozen door journalisten en trainers. Ilkay Gündogan, Rodri en Kylian Mbappé vielen net buiten de boot met plek vier, vijf en zes. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!