Nieuws

Dit gigantische salaris verdient Neymar bij Al-Hilal: ruim twee euro per seconde

Dit gigantische salaris verdient Neymar bij Al-Hilal: ruim twee euro per seconde

03-11-2023 18:27 Laatste update: 16-08-2023 13:13

Neymar besloot zijn carrière bij Al-Hilal in Saudi-Arabië te vervolgen. De Braziliaan strijkt bij zijn nieuwe club een astronomisch salaris op. Neymar werd in één klap een van de best betaalde voetballers ter wereld. Maar verdiend de superster precies per dag en zelfs per uur? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Neymar zette naar verluidt een krabbel onder een contract van tachtigmiljoen euro per jaar! Als speler van Al-Hilal verdiend de Braziliaanse superster ruim 6,6 miljoen euro per maand, wat neerkomt op zo'n 1,5 miljoen per week. Niet gek voor de 31-jarige voetballer, die eerder miljoenen verdiende als speler van FC Barcelona en Paris Saint-Germain.

Salaris Neymar per uur

Met een weeksalaris van 1,5 miljoen per week, verdiend Neymar dagelijks een slordige 214 duizend euro, wat meer komt op zo'n negenduizend euro per uur. Per seconde dat Neymar speler is van Al-Hilal strijkt hij 152,40 euro per minuut en 2,54 euro per seconde op. Het salaris is naar verluidt ruim het dubbele van wat Neymar bij PSG verdiende. In Paris verdiende hij 'slechts' 36,8 miljoen euro per jaar.

Ondanks het astronomische salaris is Neymar overigens niet de best betaalde voetballer van de Saudische competitie. Die eer is weggelegd voor Cristiano Ronaldo, die zo'n tweehonderdmiljoen euro per seizoen opstrijkt bij Al-Nassr, gevolgd door Karim Benzema van Al-Ittihad met naar verluidt een jaarsalaris van 120 miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!