Transfernieuws

Biseswar was twee jaar huisgenoot van Akpom: 'Hij wordt een aanwinst voor Ajax'

Biseswar was twee jaar huisgenoot van Akpom: 'Hij wordt een aanwinst voor Ajax'

15-08-2023 07:13

Chuba Akpom is hard onderweg naar Ajax en zal een flinke versterking worden voor de Amsterdammers, voorspelt Diego Biseswar. De 35-jarige profvoetballer was twee jaar lang huisgenoot en ploeggenoot van Apkom en denkt dat de Engelsman gaat slagen in de hoofdstad. 

De 27-jarige spits is op hoofdlijnen akkoord met Ajax en lijkt binnenkort de overstap te maken. Biseswar is in Nederland vooral bekend van zijn periode bij Feyenoord, maar speelde ook vier jaar met Akpom bij PAOL Saloniki. "Ik leerde Chuba zo kennen als een heel leuke, spontane jongen. En bovendien als een goede voetballer. Het was mijn maatje", stelt Biseswar tegenover De Telegraaf.

De Engelse spits kijkt veel naar de topspitsen van vroeger en hoopt zo zijn spel te verbeteren. "Dan keken we op onze kamer urenlang naar YouTube-beelden van Teddy Sheringham, Andriy Shevchenko en Ruud van Nistelrooy. Hij keek dan heel goed naar hun manier van afwerken en naar hun looplijnen in het veld. Zo’n jongen was het. Hij wilde écht beter worden. Wel leuk, zoiets verwachtte ik niet van tevoren. Dat het zo’n type was", meent Biseswar.

Volgens Biseswar duurde het even voordat Akpom productief werd. "Bij PAOK leerde hij mannenvoetbal en dat het niet om mooi spel gaat maar om productief zijn. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Chuba is een sterke spits, die goed in de ruimte maar ook in de bal kan spelen. Ik las dat Pierre van Hooijdonk zei dat Chuba goed met zijn hoofd is. Nou, dat klopt zeker. Ik ken weinig jongens die beter kunnen koppen."

De spits staat op het punt een contract te tekenen en Biseswar kijkt uit naar dat moment. "Ik denk dat hij een aanwinst wordt voor Ajax. Met zijn persoonlijkheid, maar eigenlijk in alle opzichten. Ook voor het Nederlandse voetbal. Je zult zien, in Nederland zijn er niet veel spelers geweest met zo’n postuur die zo snel zijn. Chuba is wel een jongen die wat vertrouwen nodig heeft, dus gun hem wat tijd", besluit de voetballer.