Transfernieuws

'Here we go' voor Caicedo: 'Chelsea kaapt Ecuadoriaan voor 115 miljoen'

'Here we go' voor Caicedo: 'Chelsea kaapt Ecuadoriaan voor 115 miljoen'

13-08-2023 23:19 Laatste update: 23:55

Moisés Caicedo gaat zijn carrière vervolgen bij Chelsea. Dat meldt Fabrizio Romano zondagavond. De Ecuadoriaanse middenvelder komt naar verluidt voor 115 miljoen euro plus bonussen over van Brighton & Hove Albion. Daarmee kapen de Londenaren hem voor de neus van Liverpool vandaan.

De medische tests staan volgens de Italiaanse transferexpert al op de planning. Caicedo zal bij Chelsea een contract gaan tekenen tot medio 2031, met een optie voor nog een jaar. Daarmee bouwen The Blues meteen zekerheid in wat betreft zijn verbintenis. In eerste instantie leek Liverpool op poleposition te liggen, maar Caicedo zou hebben laten weten dat hij alleen naar Chelsea wil.

Romano voegt eraan toe dat zijn transfer een Brits record gaat verbreken. Dat staat op dit moment nog op naam van Enzo Fernández, die afgelopen winter voor 123 miljoen de overstap maakte van Benfica naar eveneens Chelsea.

De controleur stond sinds 2021 onder contract bij Brighton en maakte daar in het afgelopen jaar een stormachtige ontwikkeling door. De 21-jarige speelde tot dusver 53 wedstrijden voor The Seagulls en scoorde daarin tweemaal. Op het WK in Qatar kwam hij in de groepsfase nog in actie tegen het Nederlands elftal.