Breaking news

'Gorter voorlopig eerste keeper: Ajax niet op zoek naar vervanger Rulli'

'Gorter voorlopig eerste keeper: Ajax niet op zoek naar vervanger Rulli'

13-08-2023 19:19 Laatste update: 19:33
1

Jay Gorter is voorlopig de eerste doelman van Ajax. De Amsterdammers gaan na de plotselinge blessure van Gerónimo Rulli niet meer op zoek naar een vervanger onder de lat, waardoor een eventuele huur van Gorter ook van de baan is. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Rulli, wiens toekomst bij Ajax door interesse van Bayern München sowieso op de tocht kwam te staan, raakte zaterdagavond geblesseerd in het competitieduel met Heracles Almelo (4-1 winst). De Argentijnse doelman is daardoor ongeveer drie maanden uitgeschakeld. Opvallend genoeg koos trainer Maurice Steijn ervoor om Gorter binnen de lijnen te brengen. Eerder die week werd er met Diant Ramaj namelijk nog een extra goalie naar Amsterdam gehaald.

Daardoor werd duidelijk dat Gorter, die in eerste instantie in aanmerking zou komen voor een verhuurperiode, in de pikorde boven Ramaj staat. Dat lijkt volgens het AD voorlopig ook niet te gaan veranderen. 'Na een half jaar bij het Schotse Aberdeen was een nieuwe uiteenperiode alweer in de maak: een buitenlandse club wilde de komende dagen de weinig ingewikkelde onderhandelingen met Ajax openen', zo schrijft de krant. 'Die club lijkt zich de moeite nu te kunnen besparen, aangezien de Amsterdammers neit van plan zijn ook nog voor een nieuwe keeper de markt op te gaan.'

Technisch directeur Sven Mislintat focust zich zodoende op het binnenhalen van een nieuwe spits en twee verdedigers. Over Chuba Akpom van Middlesbrough, de topscorer van de Engelse Championship, zou al een akkoord zijn bereikt.