PSV wint mede dankzij heerlijke goal van Lang eenvoudig van FC Utrecht

12-08-2023 18:30 Laatste update: 18:30

PSV heeft zaterdag eenvoudig afgerekend met FC Utrecht. De mannen van trainer Peter Bosz wonnen met 2-0 door doelpunten van Noa Lang en Yorbe Vertessen

Trainer Peter Bosz koos voor dezelfde namen als tegen Sturm Graz en dus kreeg jongeling Isaac Babadi weer een basisplaats. De eerste grote kans van de wedstrijd was ook voor de talentvolle middenvelder. Na goed voorbereidend werk van Lang belandde de bal bij Babadi, die van dichtbij stuitte op Utrecht-doelman Vasilios Barkas.

Even later was Anastasios Douvikas zeer gevaarlijk voor de bezoekers. De topscorer van het afgelopen seizoen troefde André Ramalho af en kon vrij richting het PSV-doel. De Griek schoot echter rakelings naast. Op slag van rust viel de openingstreffer aan de andere kant. Lang passeerde zijn man en haalde genadeloos uit: 1-0.

In de tweede helft zakte de wedstrijd in. Beide ploegen kwamen nauwelijks tot kansen, tot Mike van der Hoorn in de 78e minuut de bal inleverde bij de Eindhovenaren. Ismael Saibari zette vervolgens Vertessen alleen voor de keeper en de Belg faalde niet: 2-0. In de slotfase kregen Guus Til en Marouan Azarkan nog een kans, maar er werd niet meer gescoord.