Transfernieuws

Caicedo tekent bij Chelsea en breekt record: duurste PL-speler aller tijden

Caicedo tekent bij Chelsea en breekt record: duurste PL-speler aller tijden

14-08-2023 19:32 Laatste update: 19:34

Chelsea heeft zich versterkt met de komst van Moisés Caicedo. Dat maken The Blues bekend via hun officiële kanalen. De Ecuadoriaanse middenvelder breekt een recordbedrag in de Premier League door voor 133 miljoen euro inclusief variabelen de overstap te maken van Brighton & Hove Albion.

Zo vanzelfsprekend was dat de afgelopen week nog niet. Caicedo leek op weg naar Chelsea, maar Liverpool probeerde die deal te kapen. Uiteindelijk gaat Brighton naar schatting ruim 150 miljoen euro overhouden aan de speler. Nog nooit leverde een speler uit de Engelse competitie zoveel geld op. 

De komst van de 21-jarige Caicedo werd door Mauricio Pochettino en co. gezien als een topprioriteit. Caicedo speelde sinds 2021 voor Brighton, dat hem destijds overnam van Independiente del Valle uit Ecuador. Hij werd in het seizoen daarop nog verhuurd aan het Belgische Beerschot, maar kwam sinsdien 53 keer in actie voor de ploeg uit de Premier League. Op het WK in Qatar was hij nog het slot op de deur in de poulewedstrijd tegen Nederland (1-1).