Nieuws

 De Bruyne sceptisch over nieuwe blessuretijdregels: 'Het heeft geen zin'

De Bruyne sceptisch over nieuwe blessuretijdregels: 'Het heeft geen zin'

08-08-2023 10:21
6

Kevin De Bruyne heeft zijn twijfels bij de nieuwe aanpak rondom extra tijd. Dat laat hij blijken in een interview met The Guardian. Afgelopen zondag liep de middenvelder de winst van de Community Shield mis, omdat Arsenal in de elfde minuut van de extra tijd de gelijkmaker scoorde.

Competities over de hele wereld zijn geïnstrueerd om nauwkeuriger de tijd bij te houden die verloren gaat door onderbrekingen. Denk aan juichende spelers en VAR-checks. Volgens De Bruyne heeft de nieuwe regel weinig zin. "We hebben erover gesproken met de Arsenal-spelers en zelfs de scheidsrechters. Ze willen het eigenlijk ook niet, maar het is de nieuwe regel", aldus De Rode Duivel in The Guardian. "In een wedstrijd tegen een kleinere ploeg die constant tijd rekt, kun je alleen maar raden wat er gaat gebeuren. Vandaag speelden we al 12 tot 13 minuten extra. Ik kan me voorstellen dat sommige duels 20 tot 25 minuten langer gaan duren." 

De Bruyne denkt dat de nieuwe aanpak van korte duur zal zijn. "Dit zal binnen een of twee maanden veranderen, maar dit is de eerste wedstrijd. Als we woensdag 15 tot 20 minuten extra spelen in de Europese Supercup en zaterdag weer, is het net twee keer verlenging. We zullen zien hoe het loopt, maar het heeft geen zin."

Woensdag wacht City het duel met Europa League-winnaar Sevilla om de Europese Supercup. Zaterdag start de ploeg van De Bruyne alweer aan de Premier League. The Citizens trappen om 21.00 uur af tegen Newcastle.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!