Transfernieuws

'39-jarige Iniesta blijft lekker voetballen: Spanjaard tekent bij club uit VAE'

'39-jarige Iniesta blijft lekker voetballen: Spanjaard tekent bij club uit VAE'

07-08-2023 20:17

Andrés Iniesta heeft een nieuwe club gevonden. De Spaanse spelmaker verkast naar Emirates Club FC uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt Fabrizio Romano maandagavond.

Iniesta, ondertussen 39 jaar oud, stond tot afgelopen zomer onder contract bij Vissel Kobe uit Japan, maar is sindsdien clubloos. Hij werd daarom lang in verband gebracht met Inter Miami FC, maar een hereniging met Lionel Messi, Sergio Busquets en Jordi Alba blijft naar alle waarschijnlijkheid uit.

Iniesta arriveert vanavond namelijk nog in Dubai en gaat een eenjarig contract tekenen bij de groenhemden. Daar zit een optie voor nog een jaar bij.

Eén van de meest succesvolle middenvelders aller tijden gaat zodoende nog een tijdje door. Iniesta is vooral bekend als jarenlange pion op het middenveld van FC Barcelona, samen met Xavi en de eerder genoemde Busquets. In de WK-finale van 2010 schoot hij Spanje tegen Nederland naar de wereldtitel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!