Transfernieuws

''Here we go: Manchester City maakt van Gvardiol duurste verdediger aller tijden'

''Here we go: Manchester City maakt van Gvardiol duurste verdediger aller tijden'

03-08-2023 19:30

Manchester City heeft een akkoord bereikt met RB Leipzig over de transfer van Joško Gvardiol. Dat meldt Fabrizio Romano. De 21-jarige Kroatische verdediger vertrekt voor een bedrag van 90 miljoen euro naar de Engelse topclub. Daarmee wordt Gvardiol de duurste verdediger aller tijden.

City jaagde al langere tijd op de handtekening van Gvardiol. Leipzig hield aanvankelijk de poot stijf en wilde minimaal 100 miljoen euro ontvangen. De Duitse club lijkt nu in te stemmen met een bod dat tien miljoen lager uitvalt.

Gvardiol reist nog deze avond af naar Engeland om zijn transfer af te ronden. De medische keuring staat gepland voor vrijdag. Als alles goed verloopt, tekent de Kroatisch international een langdurig contract bij de club van Pep Guardiola.

Voor Manchester City is het de grootste uitgave ooit voor een verdediger. Gvardiol lost de Brit Harry Maguire af als duurste verdediger aller tijden. Die kwam in 2019 voor 87 miljoen euro over van Leicester City.

Leipzig nam de Kroatische verdediger twee jaar geleden voor zo'n negentien miljoen over van Dinamo Zagreb. In Duitsland groeide de 21-jarige Gvardiol uit tot een steunpilaar achterin. Ook in het nationale elftal van Kroatië heeft hij inmiddels een vaste plek.